11 gânduri despre &8222;Scrisori către Papa&8221;

 1. Laudat sa fie Isus Christos!
  Ma numesc Adriana-Maria Ambrus,din Baia-Mare,am 68 de ani,sunt profesoara pensionara.
  Sunt de confesiune greco-catolica,familia mea a pastrat credinta noastra si in anii negri ai comunismului!
  Vizita Sfantului Parinte,Papa Francisc,in Romania imi umple sufletul de o mare si sfanta bucurie.
  Prezenta Sfantui Parinte in pamantul sfintit al Blajului este o recunoastere a martiriului pe care l-a indurat intreaga biserica,ierarhi,preoti,credinciosi.
  Din nefericire,un handicap fizic major ma impiedica sa merg la Blajul,care mi-e atat de drag,sa particip la Liturghia solemna oficiata pe Campia Libertatii.
  Bine primita in Ceruri sa fie aceasta intalnire a Sfantului Parinte cu pamantul romanesc,cu credinciosii catolici!
  Cu recunostinta pentru Editura Galaxia Gutenberg,
  Adriana-Maria Ambrus

  Apreciat de 1 persoană

 2. Un nou început sau o provocare pentru prezentul copleșit de trecut!? Ospitalitatea românească este proverbială, însă nu vrem să cadă în capcana superficialității… Papa vine în România, după o lungă așteptare și mai multe zvonuri din anii anteriori și sperăm să schimbe ceva în viața noastră… „ceva” esențial, să ne facă mai atenți la celălalt, să nu ne mai blocăm în fața zidurilor, să nu mai acceptăm tăcerea sau indiferența ca răspuns la nedreptatea din țara noastră. Poate este o țintă prea departe, idealistă pentru vizita Suveranului Pontif, dar speranța rămâne:).

  Apreciat de 2 persoane

 3. Benvenuto Santo Padre nel „giardino della Beata Vergine Maria”. Il popolo rumeno Lo accoglie con gioia nel cuore e grandissima speranza nell’anima come un „fratello che vienne per incoraggiare i suoi fratelli nella fede in Cristo”. La Chiesa in Romania, presente sotto un grande pluralismo confessionale, e dinamica, viva, accogliente e Le augura di tutto il cuore un buon tempo di preghiera e d’incontro con tutti noi.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Lăudat să fie IIsus în vecii vecilor şi pentru călăuzirea paşilor Papei Francisc I pe pământ românesc!
  Nu mai putem avea îndoieli că suntem o ţară binecuvântată : GRĂDINA MAICII DOMNULUI cum a numit-o într-o altă vizită papală Sfântul Papa Ioan Paul al II-lea; răul care încă ne macină societatea din cauza nevredniciei puternicilor zilei, cocoţaţi la conducerea ţării, este în iminentă descompunere, firească fiind involuţia răului, cu ajutorul Bunului Dumnezeu!
  Să nu ne temem de răul prezent, să luptăm şi să credem că vom învinge, victoria fiind a noastră, a celor care ne alăturăm forţelor binelui. Amin!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Multumesc lui Dumnezeu pentru vizita Papei- stalp al Crestinismului- in Romania. Vizita Eminentei sale ne aduce lumina si bucurie in suflete. As indrazni sa il rog si eu ceva pe Primul slujitor al Bisericii Catolice, si anume:

  In rugaciunile Dvs., Va rog sa ne pomeniti si pe noi, romanii, sa ne protejeze DOMNUL IISUS SI SFANTA FECIOARA, SA FIE PACE SI ARMONIE IN ROMANIA, SA SCAPAM DE ORICE RAU CARE S-AR ABATE ASUPRA TARII SI A POPORULUI ROMAN.

  Va multumesc pentru ocazia oferita de a transmite acest mesaj.
  Cu stima,
  Maier Edit Marinela
  Alba Iulia, 14.03.2019

  Apreciat de 1 persoană

 6. Consider ca aceasta vizita a sf. parinte papa Francisc in Romania, este o mare cinste si o mare bucurie pentru foarte multi dintre romani. Eu personal, sunt, de-adreptul fericit. Fericirea mea ar fi de lunga durata, daca, cu aceasta ocazie, episcopii greco-catolici morti in inchisori pentru credinta lor, ar fi, beatificati,asa cum ar merita.
  Laudat sa fie Isus!.
  Tibil Viorel
  Baia Mare, 16,03,2019

  Apreciat de 2 persoane

 7. Lăudat să fie Isus!
  Sunt foarte bucuroasă pentru vizita domniei voastre, Sfinte Părinte și mai ales pentru ridicarea la sfintele Altare a preoților morți în faimă de martiri!
  Sunt Greco-catolică din totdeauna, părinții mei nu și-au lăsat religia cu toate că au întâmpinat multe greutăți. Unchiul meu, Cardinalul Alexandru Todea, spunea că pentru credință nimic nu e prea mult.
  Dumnezeu să vă binecuvânteze să puteți păstori turma lui Cristos!
  Elena

  Apreciat de 1 persoană

 8. Laudat sa fie Isus !
  Cuvintele nu pot descrie sentimentul de bucurie care ne-a cuprins inima la vestea vizitei Sfantului Parinte Papa Francisc in Romania. Religia noastra greu incercata de-a lungul vremii dar care a dainuit in pofida tuturor vicisitudinilor. Suntem greco-catolice din mosi stramosi cu strabuni preoti si cantori bisericesti si am fost crescute si educate in spiritul acestei credinte. Suntem din Blaj dar de 30 de ani traim in Canada. Doua dintre noi vor fi prezente la Blaj cu ocazia vizitei Sfantului Parinte.
  Fie ca aceasta vizita binecuvantata sa aduca pacea si buna intelegere intre toti cei care conduc destinele Romaniei si sa aduca poporului roman o viata mai buna si linistita. Suntem fericite ca cei 7 episcopi martiri care si-au dat viata pentru credinta noastra vor fi beatificati cu aceasta ocazie. Ne-am rugat pentru asta toti credinciosii si uite ca Bunul Dumnezeu ne-a ascultat ruga.
  Bun venit Sfantului Parinte si il rugam pe Dumnezeu sa-i daruiasca multa sanatate si putere ca sa pastoreasca turma lui Cristos.
  Surorile Maria, Aurelia, Denisa, Dorina Padurean

  Apreciat de 1 persoană

 9. Lăudat să fie Isus!
  Moment așteptat cu emoție, nerăbdare și încredere în speranța credinței care asigură celebrarea trecutului fără de care nu există viitor și unitatea creștinilor, celebrarea martirilor mărturisitori ai credinței în timpul prigoanei împotriva Bisericii romano și greco-catolice! Bun venit pe pământul românesc Sfântului Părinte, Papa Francisc, cu rugămintea să ne păstreze în rugăciunile sale!
  Oana

  Apreciat de 1 persoană

 10. Venirea Sanctitatii Sale Papa Francisc,in Romania,la Blaj,este asemenea unui pansament pus pe o rana ramasa deschisa,in urma suferintelor atroce,prin care au trecut preotii martiri,călugăritele,laicii si familiile greco catolice,a celor ce nu au trădat niciodata legăturile romaneşti cu centrul spiritualitatii universale Roma -Vatican. dr.Claudia Crişan si dr.Carmen Crişan .Baia Mare 22 martie 2019

  Apreciat de 1 persoană

 11. Vizita Papei Francisc in Romania este o raza de soare de mult asteptata peste intunericul din sufletul celor care marturiseau in catacombe spiritul credintei lor catolice spus doar in şoaptă de preoti ,persoane consacrate , de laici si familiile acestora greu incercate pentru crezul lor.Prin recunoaşterea martiriului lor este o mangaiere si o alinare a suferintelor indurate atat de episcopi cat si de mireni a sacrificiului lor peste timp prin invierea crezului lor.Fiti binevenit Sanctitatea Voastra pe plaiurile romanesti si multumiri pentru binecuvantarile revarsate asupra noastra. dr.CĂLINA MARIA -CIADEIU -CRIŞAN.Baia Mare 25 Martie 2019.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s